OBS: Rekommendation att koka dricksvatten

Följande information är kopierad från Grästorps kommuns hemsida:
"Tarmbakterier har upptäckts i Lidköpings dricksvatten. Eftersom en del av dricksvattnet i Grästorp kommer från Lidköping bör du koka vattnet innan du dricker det.

Tarmbakterien e-coli har hittats i det vattensystem som förser Lidköpings kommun med dricksvatten. Grästorps kommun köper en del av detta vatten och därför bör du koka allt vatten innan du använder det till matlagning eller dricker det.

Just nu är anledningen till problemet oklar och analyser av provtagningsresultaten pågår för att kunna lokalisera problemet. I väntan på ytterligare provsvar rekommenderar vi att allt vatten som ska användas till matlagning och dryck kokas innan förtäring som en säkerhetsåtgärd."


Följ uppdateringar om läget på kommunens hemsida: www.grastorp.se

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter