Hur ligger vi till i etapp tre????

Det är nu färdiggrävt till Färlebo. Provtryckning från Storegården till Färlebo håller på och hoppas bli klart inom en vecka  om det inte blir några ”läckor”. Meddelande om när dessa fastigheter kan kopplas på kommer till berörda på mailen. Sven, Stefan, Jonas, Kurt, Oscar, Tengströms 1, Tengströms 2, Svante, Mikael, Anders, Daniel, Elisabet och Lina/Per. (13 st)
Den andre maj börjar vi gräva söderut ut från Vestlundstationen mot Thamstorpsstationen som är påbörjad. Hoppas att vi kan vara där inom ca 2 månader. De fastigheter som ligger på vägen efter stammen gräver vi fram till samtidigt som vi går fram med stammen.  Det är Doris, Filip, Broberg, Falkljung, Kjell, Anders, Hedbergs, Strömdahls, Bostället, Johannesson, Hoflings, Dahlstöms, före detta Sekunds, vandrarhemmet och före detta Heningssons. Denna sträcka kommer sedan att provtryckas. (15 st)
Stick till Ramshed från Strömdahls, stick till Dreven från pumpstationen, stick till Pekåsen från Dahlströms kommer efter detta. Troligtvis kommer Pekåsesticket att komma först då vi behöver ha fram mer fiber till Thamstorpsstationen då vi inte har med så mycket slang som behövs. Detta kommer vi att ta under Nossan från Tengene Östra, men då enbart fiber. Det är orsaken till att det sticket kommer först.
När det gäller grävning på egen tomt så är det något som var och en bestämmer. Föreningen har några på hemsidan som har gjort ingrävningar. De som jag sett är David på Tuvessons gräv och Fredrik Melin Torkåsen.  Några som som inte är med på hemsidan är Lars Erik (Däckmästaren) som gjort några i Tengene by. Tror även att Leif i Bodahult har gjort eller skall göra några ingrävningar. Skulle rekommendera er till att höra med mer än en. Be dom ta fram en ungefärlig kostnad innan ni anlitar någon. Naturligtvis kan det stöta på svårigheter som berg och liknande som inte går att förutse. En annan bra sak är att höra med dom som grävt in vad dom tycker om dom som dom haft att gräva in. Det är ju bara att höra med de som har grävt in i etapp tre och det är ju från Kvarnbacken i Grästorp. Ni kanske även kan fråga i Flo som har gjort samma resa.
Jag kommer några dagar innan vi kommer till just dig på besök och tittar på var det passar både dig och föreningen bäst att gå in på din tomt. Sätt gärna ut en markering där du tycker det passar bäst.
Hoppas ni hade en trevlig Valborg och att ni inte frös allt för mycket när ni sjöng in våren.