Läget i etapp tre.

Öster om Nossan är allt klart för inkoppling i fastigheterna. En del har gjort det och det är bra om så många som möjligt gör det så snart som möjligt för vi skall blåsa fiber i april.
Väster om Nossan från Stationen hos John och Anita (bakom Sven Vestlunds) är det provtryckning av 15 fastigheter. Norr ut från denna station. Mot Grästorp och ner till Storegården. (Stig Jonsson)
Vattnet är klart och vi håller på att provtrycka avloppet. Detta bör bli klart i början av nästa vecka. Är vattenprovet okej då också så hoppas vi att även denna delen av etapp tre skall kunna koppla in sig. Du som bor här håll dig uppdaterd. Antingen kontakta Kjell Andersson eller kolla mail eller hemsida så du vet när du kan starta. En sak du kan göra är ju att nu direkt kontakta de du vill anlita för jobbet på din fastighet och meddela att nu är vi nära.
Vi har nu passerat Sven o Stefan Johansson, Kurt Andersson, Jonas (Kalle Backes) Oscars och Tingsgården. OBS dessa ligger inte med i denna provtryckning. Inte förrän vi grävt fram till de återstående fastigheterna 6 st kommer vi att provtrycka dom.( Svante, Mikael, Anders  Tingstaden, Karlängen och avslutningsvis Färlebo. När vi är klara där så är alla med på etapp tre som är på den sektionen som går norrut från Stationen väster Nossan.
Förhoppningsvis i månadsskiftet mars/april är vi redo att gräva söderut mot Thamstorp och alla de fastigheter som ligger efter den sträckan.
En ny större station än den vi har vid Sven Vestlund kommer att byggas på Drevenvägen, på grund av det ökade antalet medlemmar.
När det gäller grävning och inkoppling på egen tomt så finns det några stycken som gör detta. Det bästa du kan göra är ju att kolla med de som kopplat in vilka dom har använt och vilka dom kan rekommendera för du väljer själv vem du anlitar när det gäller grävning, rörmokeri och el. Ibland kan det vara bra med grannsamverkan. I Tengene by har man gått tillsammans och diskuterat och planerat samarbete.   
Det hela rullar på men det dyker upp en hel del som gör att det står still ibland. Sjukdomar, maskinkrångel, för att inte tala om vädret, kablar av alla de slag och berg. Därför skulle man väl hoppas på att vi skulle varit längre men nu är det som det är och bara ”gilla läget” Som helhet fungerar det bra för det är inte lite att ta hänsyn till med ett sådant här jätteprojekt.
Kjell Andersson

Etiketter: läget i etapp tre.