2021-04-13

Hej Flakeberg Norra!

Nu händer det lite ute i markerna och grävarna var senast vi tittade en bit in i Sparlösa där vår etapp ska in en liten sväng. För några veckor sedan var de hos oss i Göttorp som ni ser nedan. 

Vi mailade er för ett tag sedan att vi fått ett knippe med träpinnar för att ni ska kunna markera var på er tomt ni önskar ha anslutningarna framgrävda i tomtgräns. Vi hoppas, men kommer kanske inte hinna få ut dessa till alla, innan grävarna kommer så därför ber vi er att sätta ut någon pinne/snökäpp eller liknande för att markera tydligt så länge eller hämta pinnar hos Marcus Larsson. 
Då får entreprenören och projektledaren möjlighet att titta på dessa lägen allt eftersom de gräver.

Det är också viktigt att ni läser om vad som sedan gäller på egen tomt och förbereder er på hur ni löser den grävningen och installeringen av pumpbrunnen. De flesta kanske placerar den där de har avlopp redan idag men någon kanske tänkt en annan placering. I vår etapp har vi ju lite begränsade mötesmöjligheter pga corona så alla får försöka hjälpas åt med att informera. På hemsidan finns mycket info om både grävdjup för pumpbrunn och vilka grävfirmor som gjort detta tidigare och kan detta. Grannar, gå gärna samman så får ni säkert betydligt lägre kostnader!

Fiberblåsning exempelvis kan inte ske innan samtliga fastigheter genomfört grävning på egen tomt.

Med vänliga hälsningar

Arbetsgruppen