Etapp 6.2 - Flakeberg Norra

För mer information kontakta:
Maria Andréasson
0763-40 60 37
Maria.andreasson@yahoo.com
Björn Hedbjörk
0736-909336
Bjorn_hedbjork@hotmail.com

Nyheter.

2021

Hej, Flakebergare!
Statusen just nu är att grävningen är i full gång efter ett lite längre stopp i somras, då de inte kom under Hålevägen där det var tänkt. Trots motgångarna ligger de hyfsat enligt tidsplanen och befinner sig nära  bron över Göttorpsån. 
 
Saker att tänka på framöver:
 
Ni kommer bli informerade via SMS när det är ok att starta grävning på egen tomt. Detta är efter att de provtryckt VA-ledningar och fått vattenprov godkänt. 
Obs! Det är viktigt att man inte gräver ner rören som sticker upp innan dess, då de används för att lufta ledningarna vid provtryckning. 
Det är viktigt att föreningen har ett aktuellt mobilnummer till dig. Det är den vägen man informerar om driftstart men även om eventuella problem i framtiden. t.ex. föroreningar i vatten.
 
Är du tveksam om att föreningen har ditt mobilnummer så kan du alltid skicka in uppdaterade uppgifter via formuläret ”Ändring medlemsuppgifter” på hemsidan.
 
När du startat grävning på egen tomt så är det viktigt att inte glömma göra ”inkopplingsanmälan” på hemsidan. Detta gäller Vatten, avlopp och Fiber. Gör anmälan så fort ni är klara med grävning på egen tomt så går det smidigt att komma vidare i processen med montering av vattenmätare, inblåsning/svetsning av fiberanslutning osv.
 
Under kapitlet ”Egen Tomt” på hemsidan finns flera matnyttiga länkar som kan vara bra att titta på. Många frågor gällande fiberinstallation får man svar på om man tittar på ”Allmänna anvisningar vid fiberinstallation på fastighet”
 
Frågor och svar hittar ni på hemsidan.

Lista på Entreprenörer som har nödvändiga kunskaper finns längst ned på sidan "Egen Tomt"
 
Med vänlig hälsning, Arbetsgruppen

Läs hela inlägget »

Hej Flakeberg Norra!

Nu händer det lite ute i markerna och grävarna var senast vi tittade en bit in i Sparlösa där vår etapp ska in en liten sväng. För några veckor sedan var de hos oss i Göttorp som ni ser nedan. 

Vi mailade er för ett tag sedan att vi fått ett knippe med träpinnar för att ni ska kunna markera var på er tomt ni önskar ha anslutningarna framgrävda i tomtgräns. Vi hoppas, men kommer kanske inte hinna få ut dessa till alla, innan grävarna kommer så därför ber vi er att sätta ut någon pinne/snökäpp eller liknande för att markera tydligt så länge eller hämta pinnar hos Marcus Larsson. 
Då får entreprenören och projektledaren möjlighet att titta på dessa lägen allt eftersom de gräver.

Det är också viktigt att ni läser om vad som sedan gäller på egen tomt och förbereder er på hur ni löser den grävningen och installeringen av pumpbrunnen. De flesta kanske placerar den där de har avlopp redan idag men någon kanske tänkt en annan placering. I vår etapp har vi ju lite begränsade mötesmöjligheter pga corona så alla får försöka hjälpas åt med att informera. På hemsidan finns mycket info om både grävdjup för pumpbrunn och vilka grävfirmor som gjort detta tidigare och kan detta. Grannar, gå gärna samman så får ni säkert betydligt lägre kostnader!

Fiberblåsning exempelvis kan inte ske innan samtliga fastigheter genomfört grävning på egen tomt.

Med vänliga hälsningar

Arbetsgruppen

Läs hela inlägget »

Nu kan även vår etapp börja grävas i princip så fort vädret tillåter. Det finns en entreprenör som redan börjat etablera sig ute bland markerna. Vi har ringt flera av er redan och kommer fortsätta under de närmsta dagarna. Det är flera som ej skickat in anslutningsavtal, samt val av anslutningar så det kommer vi påminna om men ni kan gå in på hemsidan redan nu (http://www.digginginflo.se/blanketter-27361597) och välja anslutningar (e-blankett) samt skriva ut avtalsblankett för er påskrift där ni binder er till att betala kontantinsatsen på 50 000 kr. Lämna avtalet i Marcus Larssons brevlåda eller direkt till styrelsen för föreningen.
OBS: Fakturan kommer ganska omgående, var därför förberedda på detta!

Det är också viktigt att ni anger mobilnummer i medlemsuppgifterna om ni ej gjort detta. Styrelsen mailar INTE ut info utan SMS:ar.

Redan nu kan ni också planera för grävning på er egen tomt och prata med era grannar om att gå samman så kanske ni kan få ett mer fördelaktigt pris. Mer info om grävning på egen tomt finns på hemsidan som vi hoppas ni tittar på regelbundet.

Vi har fortfarande några ställen där det är lite svårt att hitta framkomlig väg men både styrelsen och arbetsgruppen jobbar med det och hoppas kunna lösa detta.
 
Med vänliga hälsningar 
Björn, Conny, Marcus och Maria

Läs hela inlägget »
Grävning i Göttorp
Grävning i Göttorp

Informationsmaterial

Att tänka på

  • Alla måste hjälpas åt att informera om föreningens erbjudande. Ingen ska i efterhand kunna säga att de inte hade tillräcklig information.
  • Betala in medlems- och projekteringsavgifter (totalt 1000 kr) om du vill delta i projektet.