Etapp 3 - Tengene väster om Nossan

2018

Wikstrands kommer att "blåsa" fiber under juni månad i etapp tre. Därför är det viktigt att du har grävt fram fiberkabeln på egna tomten innan juni. Ni som tillhör Ramshedsticket kommer att "blåsas" sist så ni behöver inte vara klara förrän i mitten av juni.
VIKTIGT
När ni har grävt in så går ni in på Hemsidan och anmäler att det är klart så att "Fibergubbarna" ser att ni är klara för annars hoppar dom över er.
Gå även in på på Hemsidan för att se hur ni skall dra in fiberslangen.
Har ni inte tänkt att koppla på vatten och avlopp ännu så är det okej då inga andra medlemmar är beroende av när du gör det, men när det gäller fibern så måste du vara klar första juni för "blåsningen" görs samtidigt för alla medlemmar.

Läs hela inlägget »
Etiketter: fiberblåsning

Hej alla fastighetsägare på "DREVENSTICKET".
 
Nu är det äntligen klart att koppla in. Provtryckning klar och vattenprovet klart. Pump, brunn och lite andra prylar finns ute på Tre Älgar på Svalebergs elektriska för avhämtning. Har du inte gjort klart med grävare, rörmockare och elektriker så kan du titta på hemsidan där  finns det alternativ. Du kan även höra med de som grävt in för att få lite åsikter om hur de personer eller firmor fungerat som dom har anlitat. Kanske det allra bästa. Konsoll till Vattenmätare kanske din rörmockare skaffar eller också finns det att köpa på Rör o Värme På svalebergs elektriska. När du har kopplat in vattten och avlopp eller ett av det så anmäler du det på hemsidan. Om du vill ha hjälp med det så kan du höra av dig till Anders Broberg så hjälper han dig. Länk: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfn0hdnbcS0yO1v7BiAo-MWD6f5R_3__gSdARW47EAHzPL33A/viewform
 
När det gäller fibern så återkommer vi när det är dags att blåsa in den. Gör klart den samtidigt som du gräver fram det övriga till huset så att fibergubbarna bara kan komma och blåsa in den förhoppningsvis innan sommaren. Andreas Theng kan du kolla med de på Drevenvägen så att deras mail gått fram, så att alla vet att det är klart, jag har för mig att någon hade problem med sin mail.
Lycka till med inkopplingen.

Läs hela inlägget »

Nu är det 13 fastigheter kvar att gräva fram till innan etapp tre står klart. När dessa 13 är klara så är 107 fastigheter anslutna i etappen. På etappen är det byggt 2 större pumpstationer, en i Jolevad och en i Thamstorp, dessutom en mindre strax efter undergången av Nossan, den ligger på John och Anitas mark strax bakom Sven Westlunds fastighet. Etappen sträcker sig från Kvarnbacken till Jolevad via Kolsbogårdarna och Marieberg, under Nossan med fastigheterna väster om Nossan från Grästorp. Dessutom tillhör alla fastigheter i Trökörna fram till Thamstorp etapp tre.
Drevensticket är klart för provtryckning någon gång under senare delen av vecka 7. Detta kommer att ta ca 14 dagar och vattenprov kommer att lämnas in. När vi har sett om ventiler och kopplingar håller tätt och att vattnet är bra så kommer det ett meddelande på mailen att det är klart att koppla in för fastigheterna med anknytning till Drevenvägen, samt 2 fastigheter i Bredmaden. Brunn och pump finns för avhämtning ute på Tre Älgar på Svalebergs Elektriska. Elektriker, Grävare och rörmokare från ventilerna och in bestämmer du själv vilka du vill anlita. På hemsidan finns det en lista på sådana som föreningen har haft lite extra information för och som har erfarenhet av detta. Finns även de som inte är med på listan som gjort inkopplingar, så det är ju bara att höra med fastighetsägare på etappen som kopplat in vad dom kan rekommendera för entreprenörer.
Först var det meningen att vi nu skulle gå tillbaka till Bohaga och huvudstammen för att ta oss in till Ramshed och Rödjan. Nu har vi ändrat detta då vi har alla grävare och kedjegrävaren inne i Bredmaden och lätt kan ta oss till  Rödjan och Kabelvägen utan längre transporter och gå bakvägen till Ramshed och ut till Bohaga.
Detta betyder att vi förhoppningsvis kör igång vid Kurt Anderssons och Andreassons i Rödjan senare delen av vecka 7. Går vidare mot Ekelund, där vi på vägen tar oss in till Dövetorpet. När vi tagit oss över Skintavägen i Ekelund så bär det av till Skintan och därefter till Sohlberg, "Snickarn" och Rolf Gunnarsson. Genom skogen från Ramshed till Stefan och Elisabeth Orretorpet. Ett stick från Orretorpet till Nordkvist, Lundberg och Göte.  Därefter från Orretorpet mot Trökörnavägen och under den till Sonja och Fredrik som blir sista inkopplingen i etappen, för att sedan gå igenom Anders i Bohagas fårehage för att ansluta till stora stammen bakom Anders ladugård. Om det inte stöter på för stora hinder vad gäller berg, dåligt väder, sjukdomar eller maskinhaverier så hoppas jag att vi skall vara framme hos Anders i början av maj och då kan provtrycka sista sträckan i etappen.
Ni som var med i den gamla "Tengenegruppen" som hade en hel del möten i Tengenegården då vi hade planer på att bilda en egen förening, kan väl förbereda sig på en liten återträff för att stämma av lite i vårt område vad gäller, rätt fastighetsnummer, vilka har kopplat in vatten?? avlopp??  fiber?? Lite andra uppföljningar inom vårt område. Det är en del saker som hänger i luften som "områdesgruppen" behöver hjälpa till med.  Återkommer med en tid när vi närmar oss slutet av etappen.

Läs hela inlägget »

Projekteringsarbetet fortskrider och Styrelsen tillsammans med arbetsgruppen ledd av Kjell Andersson arbetar intensivt med att organisera arbetet med att fördela arbetsuppgifter. En viktigt aktivitet som planeras är att att låta personal från vår projektör Skandinavisk Kommunalteknik, gå ut i området och prata med folk för att bättre kunna svara på frågor som är aktuella.

För mer info kontakta Kjell Andersson, bollebacken@hotmail.com, 070-5576623

Informationsmaterial

Att tänka på

  • Dags att betala in anslutningsavgiften, samt lämna in ett undertecknat anslutningsavtal.
  • Alla måste hjälpas åt att informera om föreningens erbjudande. Ingen ska i efterhand kunna säga att de inte hade tillräcklig information.
  • Betala in medlems- och projekteringsavgifter (totalt 1000 kr) om du vill delta i projektet.