Etapp 3 - Tengene väster om Nossan

2016 > 10

Klart att koppla in sig på vatten och avlopp från Kvarnbacken till pumphuset i Jolevad.
Resten av medlemmarna öster om Nossan har idag fått framgrävt "slangarna" till tomtgräns. Provtryckning av sträckan från Jolevad under Nossan och upp till pumpstationen bakom Sven Vestlund kommer att ske i slutet av veckan. När ni får meddelande om detta är det klart även för er.
Grävningen fortsätter nu norrut mot bröderna Brolin med ett stick.
Vi kommer att gå under Tengenevägen vid Söderkvistes i slutet av veckan och gräva oss ner efter Planvägen för att gå bakom Claeses ladugård och vidare mot Emanuelssons och så småningom till Hagekroken och Mossen.
Den tredje sträckan blir till John och Anitas, Lars ner Storegårdsvägen, Olofmånsgården, Tingsgården, Tingstaden, Karlängen och till slut Färlebo.
När alla fått fram sina slangar till tomtgräns så kommer det att provtryckas från pumpstationen bakom Vestlunds. När ni får meddelande att detta är klart så är det klart att koppla in sig.
Tyvärr har vi stött på berg på 2 ställen vilket har hindrat oss lite. Lite beroende på vad det blir för vinter så får vi se  vilken tid det tar tills vi är klara med denna delen av etapp tre. Ni får hålla utkik och kolla lite själva med grävarna hur det går.
Fjärde delen av etapp tre kommer att starta när vi är klara ner till Färlebo. Då gräver vi söderut förbi Doris och Filip och mot Bollebacken i skogskanten för att sedan hitta en bra väg till Drevenvägen där stammen kommer att avslutas. Där kommer Trökörna att koppla på när det blir aktuellt för dom. Ifrån stammen kommer det att  bli stick ner till Ramshed, Skinta, Drevenvägen och förhoppnngsvis genom skogen från Drevenvägen till Bredmaden. 
Ett annat stick är det som går tillbaka till Tengene vilket är enda möjligheten att få med Pekåsebora. Det går från Thamstorp mot Nossan genom Agells marker för att sedan komma ut till Sandholms och vidare mot Pekåsen.
Svårt att beräkna tiden då berg och väder har stor betydelse för hur fort vi kan avancera. 

Läs hela inlägget »
Etiketter: hur ligger vi till

Om man inte väljer att dra in fiberanslutning ifrån början och istället gör det efter att övriga området har fått sin fibertråd ”inblåst” i husen eller att man vill ha det om ca 5 år så tillkommer kostnader för etablering, grävning mm vid inblåsningen av fiber som ni själva får bekosta (ca 10 000kr och uppåt).
Detta avgör ni givetvis själva hur ni väljer att göra. Vill ni ha fiber i framtiden gå med på en gång!!
Nätavgiften för fiber ligger på 95:-/mån inkl moms idag (kommer sannolikt att sänkas i och med att föreningen kommer att få bidrag.). Räknar man på 5 år (60mån * 95) så kommer nätavgiften om man blåser in direkt att vara på max 5700:- istället för minst 10 000:-(etablering, grävning mm). Tänkvärt!!
 
Det är också vid stor vikt att ni håller er uppdaterade via hemsidan så ni vet när ni ska ha gjort grävningen på egen tomt för just fiberslangen färdig. Detta för att inte få den tillkommande kostnader när nätet skall blåsas!

Läs hela inlägget »
Etiketter: förtydligande

Etapp tre som från början var Tengene väster om Nossan har utökats med ett antal fastigheter från Östra sidan då vi fick byta ingång till Grästorp.
Från Kvarnbacken och över Kronogården och till Marieberg har tillkommit till etapp tre Det finns nu en pumpstation i Jolevad som nu är klar. Därför är det snart klart för inkoppling för de första att koppla in från etapp tre som till exempel Inge Fransson Kvarnbacken och Hurtig Kronogården. Stamgrävningen Öster om Nossan som skall under Nossan är klar. Tre stick kvar Edvardsson, Kentta och Ottosson kvar.
Väster om Nossan. Pumpstation bakom Sven Vestlunds på Anita o John Robertsons mark är färdig. Grävar Per är nu på väg från Nossan till stationen för att sedan gå ut med tre stammar (till att börja med i samma dike för att sedan dela sig)
Ena stammen grävs till Hans o Lennart Brolin. En stam går under vägen till Frugården och vidare mot Lars Larsgården till Hagekroken o Mossen. Den tredje lite längre stammen går runt Feskefredriks (Teddes) vidare till Söderkvist (Niklassons) John o Anita till Lars (Nilskvestes) ner mot Storegården och Sötestigs. Därefter till Sven o Stefan vidare till Oscar (Olles) till Tengströms och därefter till Claesson i Tingstaden. Hit har vi ganska bra koll på hur vi skall gräva. Därefter har vi 4 fastigheter kvar på denna sträckning Mikael o Anders i Tingstaden, Karlängen och Färlebo. Här får vi tillsammans med berörda hitta en lösning tillsammans.
När alla dessa fastigheter har fått fram sitt till Tomtgräns så blir det provtryckning från pumpstationen Bakom Vestlund. Visar det sig att det inte finns några läckor så är det efter detta klart att koppla in sig. Kommer att komma ett sista datum så småningom.
Därefter kommer vi att gräva söderut från pumpstationen.

Läs hela inlägget »

Projekteringsarbetet fortskrider och Styrelsen tillsammans med arbetsgruppen ledd av Kjell Andersson arbetar intensivt med att organisera arbetet med att fördela arbetsuppgifter. En viktigt aktivitet som planeras är att att låta personal från vår projektör Skandinavisk Kommunalteknik, gå ut i området och prata med folk för att bättre kunna svara på frågor som är aktuella.

För mer info kontakta Kjell Andersson, bollebacken@hotmail.com, 070-5576623

Informationsmaterial

Att tänka på

  • Dags att betala in anslutningsavgiften, samt lämna in ett undertecknat anslutningsavtal.
  • Alla måste hjälpas åt att informera om föreningens erbjudande. Ingen ska i efterhand kunna säga att de inte hade tillräcklig information.
  • Betala in medlems- och projekteringsavgifter (totalt 1000 kr) om du vill delta i projektet.